Nieuwsarchief

Lees hier de vorige nieuwsberichten terug.

La Corde – van Theater Issil, Rabat

Op 22 februari ontvangen wij onze collega-organisatie, het gerenommeerde Marokkaanse theatergezelschap ISSIL uit Rabat. Zij presenteren het theaterstuk: “La Corde”.

Artikel Culturade

Lees hier het artikel over de Culturade (17 december 2017) van de CultuurGidsen Nieuw Sloten zoals dat is verschenen in de Westerpost.

Maak je Wereld!

22 december, presentatie tijdens de Bonte Avond in de Meervaart

Een nieuw creatief jongerenproject waarin het bespreekbaar maken van eenzaamheid, centraal staat!

Culturade Nieuw Sloten

Zondag 17 december van 17.00 – 19.30 uur, Huis van de Wijk België Een festival dat door de zesde lichting van CultuurGidsen wordt georganiseerd. Kom en beleef mee!

Ontmoetingsdiner

24 december, Stadsschouwburg Amsterdam

Samen met de Stadsschouwburg regelt ZID Theater een creatief programma tijdens het Ontmoetingsdiner voorafgaand aan de Alternatieve Nachtmis.

Festival Meet & Greet

16 december, 15.00 – 17.00 uur, voor en met statushouders

met muziek, dans, verhalenvertellen, hapjes en ontmoeting.

Bouw Open

ZID OPENT DEUREN Vrijdag 15 december van 18.00 – 20.00 met hapjes en theater Iedereen is welkom!

DanceKitchen

Op 14 december organiseert ZID Theater tijdens de vrijwilligersdag van het Blommetje een wervelende, kleurrijke DanceKitchen in Amsterdam Nieuw West. Een hapje, een drankje en dansend elkaar ontmoeten.

Emmanuel Lucas

Emmanuel Lucas, een van onze jonge talenten, heeft de publieksprijs van KasteelJuweel gewonnen met zijn gedicht ‘Amsterdam’. Trots op Emmanuel.

Training spelleider VerhalenVanger

ZID theater zoekt VerhalenVangers. Volg nu een training en ga  in jouw buurt met groepen mensen verhalen delen met behulp van het spel VerhalenVanger

Zomer Expeditie Nieuw West

31 juli - 4 aug, 10.00 - 12.30 uur

Een week vol leuke workshops binnen en buiten voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Zomer Expeditie West

28 aug - 1 september

Een week vol leuke workshops binnen en buiten voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

VerhalenVanger in Mokum

17 September vanaf 14.00 uur - mini-workshops van 15 minuten in het Erasmuspark tijdens het festival van Resto Van Harte: "Heel Mokum Kookt". Kom luisteren naar onze Verhalenvertellers en creëer je eigen verhaal.

Verborgen plekken tour

Zondag 24 september op het Rembrandtparkfestival - vanaf 13.00 uur.

Muziek en Verhalenkitchen

Zondag 24 september vanaf 12.00 uur, Rembrandtparkfestival - mini workshops VerhalenVanger. Creëer je eigen verhaal en luister naar wat onze muzikanten van jouw verhaal weten te maken. Tijdens het Rembrandtparkfestival!

ZID Theater bij Odin Teatret.

Van 9 tot 18 juni organiseert het wereldberoemde Odin Teatret uit Denemarken hun tweejaarlijkse festival Holstebro Festuge. ZID Theater is er te gast en zal verschillende presentaties geven.

Here We Are Liefde

29 april 2017 om 13.00 uur in Stadsschouwburg Amsterdam: Here We Are Liefde

Een multidisciplinair programma van ZID Theater, waar theater, muziek, dans en bijzondere gasten de kracht van liefde in deze tijden bevragen.

ZID op Bitef Polyphony

Van 25 september tot 1 oktober vindt het 50e BITEF - Belgrade International Theatre Festival plaats in Belgrado, Servië. ZID Theater werkt samen met POD Theater uit Belgrado in het programma BITEF Polyphony.

West Talks

ZID Theater werkt in opdracht van Gemeente Amsterdam West aan het project West Talks; gesprekken over armoede door middel van diverse kunstvormen. In samenwerking met Weekend Academie  wordt gewerkt met kinderen tussen 11 en 13 jaar, onder leiding van Jeritza Toney. De volwassenen zijn de ouders en buurtbewoners. De eindpresentatie vond plaats op 4 februari om 16.00 uur in Amsterdam West.

Tocht vol liefde

Doe tijdens het Rembrandtparkfestival op 2 oktober mee met deze theatrale ontdekkingstocht door de bijzondere plekken van het Rembrandtpark, waarin het thema liefde steeds weer naar boven komt.

Cultuurgidsen winnen West Art stimuleringsprijs

Op zaterdag 10 september was er weer het West Art Festival. Naast lekker eten, een gezellige sfeer en vele optredens, werd ook de West Art Stimuleringsprijs, uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan het meest invloedrijke project van het afgelopen seizoen op het gebied van kunst, cultuur en de creatieve sector in Amsterdam Nieuw West.

We zijn ontzettend trots dat ons project CultuurGidsen deze prijs heeft gewonnen. Uiteraard gaan we er voor zorgen dat deze prijs de buurt ten goede zal komen.