Agenda

Hieronder onze volledige kalender met alle data van belangrijke events.

sep
19
do
De kunst van het verbinden @ Cultural Centre “Stari Grad”
sep 19 @ 14:00 – 15:00

Karolina Spaić, oprichtster, regisseur en directeur van het ZID Theater in Amsterdam, en Tatjana Pajović, oprichter, regisseur en directeur van het POD Theater in Belgrado, beide deelnemers aan Bitef Polyphony vanaf het eerste begin, en samenwerkingspartners aan het grootschalige EU project Caravan Next, zullen samen een Performance-Lezing geven met de titel ‘The Art of Connecting’. Met het door haar opgerichte ZID Theater is Karolina Spaić een rode draad door de jaren van Bitef Polyphony. In een steeds nieuwe context van samenvoegen, reflecteren en heroverwegen van het gemeenschappelijke heden.
Karolina Spaić heeft de afgelopen vier jaar de ontwikkelingen van het Caravan Next project gepresenteerd, waarin haar hoofdpartner het Odin Teatret was. ZID heeft POD theater uitgenodigd als samenwerkingspartner tijdens Caravan Next. Al meer dan twintig jaar onderzoekt en gebruikt Tatiana het theater als een “ruimte voor vragen, gedachten in actie”, en wel op een unieke manier. Samen zullen zij vertellen over hun werkprocessen sinds de eerste BITEF Polyphony en de ontwikkeling die ze daarin hebben gemaakt. Dat deden zij bijvoorbeeld door participatieve kunstvormen te onderzoeken en uiteindelijk samen te werken in alle vier edities van het ExploreZ festival, dat ZID heeft geproduceerd tijdens Caravan Next, met drie optredens in Amsterdam (2016, 2018) en één in Belgrado (2017).

Zie ook de website van Bitef.

sep
29
zo
ZID Theater met een Verhalenproeferij op het Rembrandtparkfestival @ Rembrandtpark, Amsterdam
sep 29 @ 11:00 – 18:00

ZID Theater staat op het jaarlijkse Rembrandparkfestival met een Verhalenproeferij! Er is van alles te beleven: theater, muziek, storytelling, een open podium en een spannend spel. Kom zelf optreden, meedoen aan het spel of klim op het podium om een verhaal te vertellen. Er is een marktkraam, waar je GRATIS spullen kunt krijgen in ruil voor een verhaal.

Het internationale project Choose & Dare, heeft op deze dag zijn Kick-off.
Choose & Dare is een internationaal samenwerkingsproject met theatergroep Studio 7 uit Duitsland. Opgezet voor jonge mensen die met creatieve disciplines bezig zijn. Simon von Oppeln-Bronikowski en Patricia Marioli zijn aanwezig en gaan fantastisch voor jullie zingen.