Agenda

Hieronder onze volledige kalender met alle data van belangrijke events.

dec
20
wo
Maak Je Wereld – Eindpresentatie @ ZID Theater
dec 20 @ 18:00 – 20:00

De eindpresentatie van het project Maak Je Wereld.

In het project Maak je Wereld staat de dialoog met jongeren over eenzaamheid centraal. Met een creatieve aanpak maken we eenzaamheid bespreekbaar en zetten we de uiteenlopende talenten van de jongeren in.

De deelnemers in de leeftijd van 13 tot 23 jaar hebben een serie workshops gevolgd waarin persoonlijke ervaringen centraal stonden. Uit deze workshops is een makersgroep gevormd. Deze groep bestaat uit een mix van  jongeren en buurtacteurs van het ZID Theater. Onder leiding van Daan Bosch en Sebo Bakker van het ZID Theater hebben zij samen een multimedia presentatie gemaakt. De verhalen en tekeningen van de jongeren vormden hierbij een inspiratiebron. In deze presentatie worden de persoonlijke verhalen uitgebeeld in raps, spoken word en theatrale scènes.
Daarnaast worden gesprekken gevoerd met jongeren, jongerenwerkers en andere gasten. Ook zien we een video-interview met Dr. Gerine Lodder, postdoctoraal researcher, Universiteit van Groningen, specialist op het gebied van eenzaamheid.

De presentatie laat onder meer de schaduwkant van de Social Media zien en vertelt over de spagaat tussen verschillende culturen, maar er is ook hoop en er worden handvatten aangereikt om eenzaamheid te bestrijden.

Moderator van het programma is Yasmine Moussaid, sociologie student.

dec
22
vr
Maak Je Wereld – Bonte Avond @ Theater de Meervaart
dec 22 @ 20:30 – dec 23 @ 03:00

De Bonte avond in Theater de Meervaart, met het project Maak Je Wereld.

In het project Maak je Wereld staat de dialoog met jongeren over eenzaamheid centraal. Met een creatieve aanpak maken we eenzaamheid bespreekbaar en zetten we de uiteenlopende talenten van de jongeren in.

dec
24
zo
‘Ontmoetingsdiner’ voor De Alternatieve Nachtmis @ Stadsschouwburg Amsterdam
dec 24 @ 19:00 – 23:45

Vooraf aan de jaarlijkse Alternatieve nachtmis van de Stadsschouwburg Amsterdam, wordt er een diner georganiseerd voor kwetsbare Amsterdammers. Samen met de Stadsschouwburg regelt ZID Theater een creatief programma tijdens het diner.